MERSİN / TARSUS - Bahşiş Ortaokulu

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okulumuzda coşkuyla kutlandı. Programın hazırlanmasında emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz. Bayramınız kutlu olsun.

Nis

“Bir eTwinning Masalı” öğrenci ve öğretmenleri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm çocuklara armağan ettiği bu güzel bayramı uzaktan ama ‘birlikte’ kutluyorlar.

Mrt

25-31 Mart Kütüphaneler Haftası dolayısıyla Sayın Dr. Yunus Emre ÇEKİCİ konuğumuz oluyor. 29 Mart Cuma günü gerçekleştirilecek olan “Kitaplar ve Okuma Sevgisi Üzerine” konulu söyleşiye  tm velilerimiz de davetlidir.

Mrt

Bir eTwinning Masalı öğrencileri masal anlatıcısı Gökçe ATEŞ ile buluşuyor. Öğrencilerimiz Gökçe ATEŞ’in eğlenceli anlatımıyla bir masal dinleyecek ve konuğumuzla söyleşi yapacaklar. Tüm öğrencilerimize keyifli bir zaman geçirmelerini diliyoruz.

Mrt

Okulumuz Türkçe öğretmeni Sevinç TOR ÇAKIR’ın kuruculuğunu üstlendiği “Bir eTwinning Masalı” projesi ikinci etkinliğini gerçekleştiriyor. Öğrencilerimizin okumuş oldukları “İncili Yorgan” masalının değerlendirileceği bu etkinliğin sonunda eğlenceli bir yarışma da onları bekliyor olacak.Tüm öğrencilere keyifli bir çalışma diliyoruz.

Mrt

“Bir eTwinning Masalı” öğrencileri Dünya Masal Anlatma Gününü kutlar.

Mrt

Okulumuz Türkçe öğretmeni Sevinç TOR ÇAKIR’ın kuruculuğunu üstlendiği “Bir eTwinning Masalı” projesi ilk etkinliğini gerçekleştiriyor. Masal türünün tanıtılacağı, çeşitli örneklerin inceleneceği bu atölyenin sonunda öğrencileri keyifli bir yarışma bekliyor. Tüm öğrencilere keyifli bir atölye çalışması diliyoruz.

Mrt

INSAFE ağı tarafından her yılın Şubat ayında organize edilen Güvenli İnternet Günü (GİG) 2004 yılından bu yana dünyada yaklaşık 190 ülke ve bölgede kutlanmaktadır. Ülkemizde de 2010 yılından itibaren Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu koordinesinde düzenlenmekte olan Güvenli İnternet Günü etkinlikleri bu yıl 13 Şubat 2024 tarihinde gerçekleştirilecektir. Güvenli İnternet Günü etkinlikleri, başta çocuklar ve gençler olmak üzere herkes için daha bilinçli ve güvenli internet kullanımı konusunda farkındalık oluşturmak için düzenlenmektedir. “Hep birlikte daha iyi bir internete” temasıyla düzenlenen bu etkinlikler, dijital teknolojilerin güvenli ve pozitif kullanımını teşvik etmek amacıyla tüm paydaşları bir araya getirmektedir.

Güvenli İnternet Günü etkinlikleri kapsamında okulumuzda “Bir eTwinning Masalı” projesi öğretmenleri tarafından öğrencilerimize sunum yapılmıştır.

Mrt

Okulumuz Türkçe öğretmenlerinden Sevinç TOR ÇAKIR’ın kurucusu olduğu “Bir eTwinning Masalı” adlı yeni projenin çalışmaları başladı. 7. sınıf seviyesi öğrencilerimizin yer aldığı bu projede metin türlerinden biri olan masal türü tanıtılacak, öğrenciler Anadolu masalları ile tanışacak, Azerbaycan’dan arkadaşları ile çeşitli etkileşimli etkinlikler yapacaklar. Öğretmenimiz ve öğrencilerimize başarılar dileriz.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü okulumuzda çeşitli etkinliklerle kutlandı. Bize vatanı emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyoruz. Programın hazırlanmasında emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve M. Akif ERSOY u Anma Günü okulumuzda çeşitli etkinliklerle kutlandı. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

7 Mart 2024 Perşembe Günü ÇEDES Projesi Kapsamında Din Kültürü Ahlak Bilgisi Öğretmeni Salih AKILLI eşliğinde Tarsus'un tarihi ve turistik yerlerine gezi düzenlenmiştir. Öğretmenimize teşekkür ederiz.

Mrt

8 Mart Dünya Kadınlar Günü öğretmenlerimizin eşliğinde öğrencilerimizin katılımıyla kutlandı. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür eder, kadınlarımımızın gününü kutlarız.

Mrt

6 Mart 2024 Çarşamba Günü Saat:11.00 de Ülke genelinde Deprem Tatbikatı gerçekleştirilmiştir. Okulumuz da etkinliğe katılarak öğrenci ve personelimiz ile olası Deprem Felaketine karşı bilinçlenmişlerdir. Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen öğretmen, personel ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ock

Öğrencilerimiz 1. Dönem emeklerinin karşılığı olan karnelerini aldılar. 19/01/2024-05/02/2024 tarihleri arsındaki Yarıyıl Tatili resmen başlamış oldu. Öğretmen ve öğrencilerimize iyi tatiller dileriz.