eSafetyLabel

Okulumuz, 27.12.2022 tarihinde eSafety akreditasyon sistemi tarafından  yapılan değerlendirmede internet ve dijital araçların çevrimiçi güvenlik seviyesi bakımından Avrupa çapında geçerli olan "BRONZ MADALYA" etiketi almıştır. Güvenli okul olma yolunda; öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimizin, internet ve dijital araçların güvenli kullanımı konusunda farkındalıklarını arttırmak için çalışmalarımız devam edecektir. Okulumuz e-Güvenlik ekibine çalışmalarından dolayı teşekkürlerimizi sunarız.

BAHŞİŞ ORTAOKULU GÜVENLİ İNTERNET POLİTİKASI

AMAÇ:

·     Bahşiş Ortaokulu, e-güvenlik çalışmaları ile internet, akıllı tahta, bilgisayar, diz üstü bilgisayar ve cep telefonlarını kullanırken; öğrencilerin, velilerin ve öğretmenlerin korunmasını amaç edinmiştir.

·      İnternetin ve teknolojinin yaşamın önemli bir parçası olması sebebiyle, herkes, riskleri yönetme ve strateji geliştirme yöntemlerinin öğrenilmesi konusunda bilinçlendirilmelidir.

·      Politikamız, yöneticiler, öğretmenler, veliler, tüm personel ve öğrenciler için hazırlanmış olup, internet erişimi ve bilgi iletişim cihazlarının kullanımı için geçerlidir.

·      Hedefimiz Europeanschool net tarafından desteklenen "e-güvenlik etiketi bronz" projesine devam etmektir.

·      Politikamızı ve kurallarımızı hazırlarken, Türkiye'deki yasalara göre yaptık.

(Okul İnternet Siteleri Direktifi-05.06.2018 & Okullarda Sosyal Medya Kullanımı Genelgesi-07.03.2017)

SORUMLULUKLAR:

·      E-güvenlik politikalarının gelişmesine katkıda bulunmak.

·      Olumlu öğrenme aşamasında mesleki gelişim için sorumluluk almak.

·      Okulu ve içerisindekileri korumak için e-güvenlik konusunda sorumluluk almak.

·      Teknolojiyi güvenli ve sorumlu kullanmak.

·      Zarar görülmesi durumunda tehlikeyi gözlemleyip ilgili birimlere iletmek.

28-12-202215-01-202315-01-2023

Yayın: 28.12.2022 - Güncelleme: 15.01.2023 19:00 - Görüntülenme: 81